Termékek Menü

Pattanásod van? Akkor ezeket eszedbe ne jusson csinálni!

Van, amit soha nem szabad vele tenni.

Nincs olyan nő, aki ne találkozott volna már pattanással az arcán. Ha gyakran fordulnak elő nálad, akkor biztosan rákerestél már az interneten az összes módszerre, ami hatásos lehet ellenük, mit tehetsz azért, hogy kevesebbszer alakuljanak ki nálad bőrproblémák. Ennél sokkal fontosabb dologgal kell tisztában lenne, márpedig azzal, hogy mi az, amit NE tegyél a bőröddel.

Hallhatsz néhány olyan módszert, amelyek igazán jónak tűnnek, azonban sokkal többet ártasz velük a bőrödnek, mint amennyit használsz. Ha kialakultak nálad a pattanások, a következő néhány dolgot lehetőleg sose tedd:

Forró törölköző

Bár olvashatsz olyan tippet, hogy forró vizes vagy felmelegített törölközőt tegyél az arcodra, hiszen ezzel könnyebben kitisztíthatod, de ez sajnos nem igaz. A túl meleg dolgok szárítják a bőrt, és kifejezetten irritálják, ráadásul a pórusokat csak gőz tudja kinyitni, a forróság inkább eltömíti.

Ne kapargasd, ne nyomkodd!

A legrosszabb, amit tehetsz, ha elkezded az ujjaiddal macerálni a pattanást. Nagy az esélye annak, hogy véletlenül rossz mozdulattal nyomod ki, károsítva ezzel a bőrt. A legjobb, ha bekened fogkrémmel éjszakára, és hagyod, hogy leszáradjon.

Ha kapargatod, a benne lévő baktériumok elterjedhetnek az arcodon, még több pattanást okozva, ezért ezt is mindenképp felejtsd el.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog