Termékek Menü

6 hétköznapi szokás, amiről nem tudtad, de pattanást okoz!

Néhányon egészen meg fogsz lepődni.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, pattanás,

Régóta tudod, hogy az arcmosás kihagyása és a zsíros ételek fogyasztása pattanások kialakulásához vezet, de létezik néhány olyan szokás is, amire nem is gondoltál, hogy bőrhibák lehetnek miattuk.

Ha nem kensz hidratálót

Rendszeresen kell hidratálnod a bőrödet ahhoz, hogy szép egységes legyen, és ne legyenek pattanásaid. Ha rendszeresen elfelejted a krémet, sajnos gyakrabban jelennek meg pattanások a bőrödön.

Hol van pattanás az arcodon? Erre az egészségügyi problémára utal!

Ha nem fürdesz rögtön edzés után

Ha edzés után, mikor jól le vagy izzadva, ahelyett, hogy megfürdenél, inkább hazamész, és csak később ugrasz a zuhany alá, sajnos az késő. Az izzadtság rádtapad, és belejut a pórusaidba. Ajjaj!

Túl erős lemosó

Ha az arcodat rendszeresen erős, alkoholos tisztítókkal mosod, eltávolítod róla a természetes, normál olajréteget, ettől pedig még több olaj fog termelődni, ami pedig pattanásokhoz vezet.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, pattanás,

4 mítosz arról, hogy mi okozza a pattanásokat

Csókolózás egy szakállas pasival

Ha a párod szakálla vastag és sűrű, egy nagyobb csókcsata is pattanásokat alakíthat ki nálad. Szerezz neki egy szakállpuhítót, és máris jobb lesz!

Ha nem mosod el az ecseteidet

A szépségeszközöket minden használat után fontos, hogy elmosd, megtisztítsd, hiszen rengeteg kosz baktérium ragad meg a szálak között, amik bejuthatnak a bőrödbe. Havonta egyszer alaposan takarítsd ki az összes ilyen kellékedet, használatok után pedig fertőtlenítsd!

Túl sok púder

Ha az olajtól kicsit fénylő bőrődet rendszeresen jó sok púderrel igyekszel elfedni, más hatást érsz el, mint szeretnél, ugyanis a por beragad a bőrödbe, és pattanásaid lehetnek.

Tényleg jó a joghurtos hajmaszk? Íme minden, amit tudnod kell róla

Tartalomhoz tartozó címkék: blog