Termékek Menü

Repedezett bőr? Ez a megoldás ellene

Annyira repedezik a bőröd, hogy a hidegben még a lakást sem szívesen hagyod el?

Még a legvastagabb kötött sapkák, sálak és kesztyűk védelme alatt is képes kiszáradni annyira a bőr, hogy olyan repedezett legyen, mint egy elefánté. A repedezés nem csak nem túl szép, de még nagyon fájdalmas is.

Ne ess kétségbe, ez a probléma gyorsan orvosolható, csupán néhány dologra oda kell figyelned.

Ne zuhanyozz/fürödj forró vízzel!

Bár jól eshet nagyon meleg vízben áztatni a fájó bőrödet, ezzel sajnos többet ártasz magadnak, mint használsz. A forró víz még szárazabbá teszi a bőrt, ugyanis eltávolítja a felszínén lévő olajokat, amik igyekeznek hidratáltan tartani a bőrfelszínt.

Annyiszor moss csak kezet, ahányszor muszáj!

Ne vidd túlzásba a kézmosást, néha elég csak egy gyors öblítés, és minden mosás után fontos, hogy alaposan bekrémezd. Jutass vitaminokat és hidratáló anyagokat a bőrödbe, amikor csak tudsz.

Készíts pakolást!

Esténként akár kesztyűben és zokniban is alhatsz, miután alaposan bekented magad shea vajjal vagy kókuszolajjal. Ez a legjobb pakolás, amit feltehetsz a kiszáradt bőrödre.

Ne nyald meg a szádat!

Akkor se nyalogasd az ajkaidat, ha nagyon erős késztetést érzel rá, hiszen ezzel még jobban kiszárítod, repedezetté teheted. Kenegesd inkább kókuszolajjal!

Csak szenzitív lemosókat használj!

Az arcodat nagyon fontos naponta kétszer lemosni, de mikor reggel és este tisztítod, figyelj oda nagyon, hogy kizárólag érzékeny bőrre való készítményekkel tisztítsd. Illatanyag- és alkoholmentes termékeket használj!

Használj olajakat!

Mivel a repedezés főként azért alakul ki, mert a bőröd felszínén lévő olajak nincsenek egyensúlyban, túl kevés van belőlük, ezért nagyon jót teszel magaddal, ha pótolod ezeket. Kenegesd be magad argán-, kókusz- vagy egyéb tápláló olajokkal naponta.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog