Termékek Menü

Senki nem fogja elmondani! Így változik a test 40 éves kor felett

Jó, ha tudod ezeket.

Minden évtized után újabb izgalmas folyamatok zajlanak le a testben. Míg a tinikorban pattanásos bőr a húszas-harmincas években száraz lehet, negyven felett vízhiányos, vagy épp fordítva. Miket érdemes még tudnod a negyedik X után? Eláruljuk!

A haj ritkulni kezd

Valószínűleg észleled te is, hogy az évek során a hajad kissé vékonyabb lesz. Azon se lepődj meg, ha negyven felett nem csak vékonyabbá, de egy kicsit ritkábbá is válhat a frizurád. A szőr is kevésbé növekszik a testen, ennek sokan örülnek, hiszen ritkábban kell szőrteleníteni.

A memória egy kicsit romlik

Igyekezz a húszas, harmincas éveidben sokat dolgoztatnod az agyadat, tornáztasd rejtvényekkel, memória játékokkal, ugyanis negyven felett, ha nem foglalkozol eleget az agyaddal, már nem vág olyan élesen az eszed, ha nevekre, helyekre vagy időpontokra kell emlékezned. Előzd ezt meg!

Gyakrabban kell pisilned

Végezd rendszeresen a Kegel-gyakorlatokat, és a hólyagod nem fog megtréfálni. Sok nő küzd azzal a problémával, hogy szülés után vagy negyven felett nem tudja teljesen kontrollálni, hogy egy-két csepp vizeletet ne csepegtessen el. Mivel amúgy is gyakrabban kell negyven év felett pisilned, mint korábban, jó, ha edzett vagy.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog