Termékek Menü

Hétköznapi szokások, amik nagyon felgyorsítják bőröd öregedését!

Ugye a dohányzást már említeni se kell mert tudod? Vajon a többivel is tisztában vagy?

 

Egyes szokások hihetetlenül károsan hatnak a bőrre. Kiszárítják, ráncosítják, fakóvá teszik az arcot. Melyek ezek? Eláruljuk!

Túlzottan zsírszegény diéta

Ha nem fogyasztasz eleget a jó zsírokból, például a halak, húsok, a bőröd száraz lesz, és hamar megereszkedik. Mindenképp vigyél be minél több omega-3 zsírsavat!

Állandó szívószálazás

Ha minden italt szívószállal fogyasztasz, a száj körüli ráncoknak kedvezel. A nagyon gyakori csücsörítéstől hamar kialakulnak a ráncok, hiszen a bőr hozzászokik a gyűrődéshez azokon a helyeken.

Oldalon alvás

Sokkal jobbat tesz a bőrödnek, ha háton fekve alszol, és nem gyötröd egész éjszaka az egyik oldaladat. Ilyenkor összegyűrődik a bőr, és ha rendszeresen így alszol, a ráncok elmélyülnek hamarosan.

Rossz tartás

Ha nagyon sokat számítógépezel, mindenképp szerezz be egy jó asztalt és széket, ugyanis a rossz tartás egyenes út a ráncosodáshoz.

Túl meleg fűtés

A fűtés alapból szárítja a bőrt, de ha nagyon melegre tekered, extrán durva hatásnak teszed ki a testedet. A szárazság miatt ráncok alakulnak ki, a meleg miatt pedig húzódni fog a bőr.

Túl sok cukor

Ha gyakran fogyasztasz cukrot, nem csak az alakodnak, hanem a bőrödnek is ártasz. Mondj nemet az édességekre!

Kevés alvás

Ha rendszeresen kevesebbet alszol, mint 7-8 óra, sajnos a bőrödön is meg fog látszani. Fakó, lestrapált, elnyűtt lesz, ezért igyekezz mindig kipihenni magadat!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog