Termékek Menü

Támad a hideg! Hogyan ápold kezed, hogy ne száradjon ki a téli időszakban?

Támad a hideg! Hogyan ápold kezed, hogy ne száradjon ki a téli időszakban?

Te is utálod, hogy a hideg miatt bőröd egyik pillanatról a másikra teljesen kiszárad és fájdalmasan kirepedezett?
A bőrápolást télen sem szabad elhanyagolni, sőt!
A kezünk ráadásul különösen veszélyes helyzetben van…

Kattints a címre és olvass tovább, mert összeírtunk neked néhány tippet, hogyan lehet télen is puha, rugalmas és szép a bőr a kezeden!

Tudod, hogy miért szárad ki télen könnyebben a kezed?


Kinn a mínuszok, bent a fűtés támadja bőröd szépségét és épségét minden nap.
A hidegtől az erek összehúzódnak, kevesebb vér kerül a szövetekbe, ráadásul ilyenkor a szervezet tartalékol, kevesebb energiát fordít arra, hogy „megzsírozza” a bőrt, ami ettől könnyen kiszárad.
Amikor pedig végre hazaérünk a jó melegbe, hajlamosak vagyunk rögtön a forró víz alá tartani kezeinket, hogy gyorsan átmelegedjenek, amivel csak még többet ártunk bőrünknek.
Pedig a kéz bőrére különösen oda kell figyelni: hamar elöregedik és ez az állapot visszafordíthatatlan!
Ne feledd, hogy kezeid életed végéig szem előtt lesznek, nem lehet őket takargatni, sem plasztikázni és nagyon csúnya látvány tud lenni egy szép arc és egy ráncos, eres kéz…


Első lépés: tisztítás


Az arcápoláshoz hasonlóan a kéz kényeztetésének is az első lépése a megfelelő tisztítás.
Ez természetes: naponta rengetegszer mosunk kezet, például evés előtt, főzéskor, amikor végeztünk a mosdóban, sőt, sokan hordunk magunkkal kis kézfertőtlenítőt is, amivel jövet-menet elpusztíthatjuk a bacikat.
Azt gondolhatnád, hogy a bőr megfelelő tisztításában hiba nincs. Elég tiszta.
De arra gondoltál már, hogy milyen szappant használsz kézmosáskor?
Mi van abban a fertőtlenítő zselében, ami megöli a bacilusokat?
És vajon jót tesznek-e ezek a bőrödnek?
A legjobbat akkor teszed kezeiddel, ha valamilyen natúr, bőrbarát szappant használsz minden kézmosáskor, például a vitaminokban gazdag kecsketejes-olívás szappant, vagy a téli szezon sztárját, a narancsos-fahéjas szappant, amit már az illata miatt is megéri bekészíteni a fürdőszobába!
Ha ilyen vegyszermentes, tápláló szappanokkal kényezteted bőröd, akkor minden kézmosás egyben kézápolás is, hiszen a bennük található hatóanyagok táplálnak és hidratálnak.
Fontos, hogy minden kézmosás után törölközővel alaposan itasd fel a nedvességet, főleg, ha éppen a hidegbe indulsz: az apró vízcseppecskék pillanatok alatt ráfagynak kezedre és roncsolhatják a bőrt.


Hogyan bánj kezeiddel kesztyűs kézzel?


Te hordasz kesztyűt?
Ez a ruhadarab valamiért igazi love/hate kiegészítő; vannak, akik imádják, mert finom, puha, meleg, ráadásul ezerféle variációban kapható, így mindenki talál a stílusának megfelelőt.
Más utálja, mert kényelmetlen, nehézkessé teszi az aprópénz kibányászását a zsebből, vagy egy jó könyv olvasását a buszon, és állandóan le-föl kell venni, ha valamit meg akarunk fogni.
Pedig a kesztyű életmentő kezeid számára: melegen tartja őket és megóvja a hideg okozta károsodásoktól.
De tudtad, hogy a kesztyűnek nem csak a színe, de a mérete is fontos?
Nem érdemes olyan darabokat választani, ami akár egy picit is szűkebb a kelleténél; még ha ez is volt az utolsó darab a gyönyörű leértékelt bőrkesztyűből, inkább hagyd a boltban, ha nem kényelmes!
A fél-, egy számmal kisebb kesztyű ugyanis elszorítja az amúgy is összeszűkült ereket, igazából többet árt, mint használ a kezednek.


Hidratálni, hidratálni, hidratálni!


A téli időszakban a rendszeres krémezés is elengedhetetlen; legalább naponta kétszer kend be a kezed hidratáló, bőrtápláló krémmel, de érdemes mosogatás, takarítás után is azonnal bekrémezni a vegyszereknek kitett bőrt. Tarts készenlétben egy-egy kézkrémet a munkahelyeden, a mosogató mellett, vagy a fürdőszobában, ahol a takarítószereket tartod, hogy időről-időre eszedbe jusson a kézápolás!
Mondanunk sem kell, hogy ez is natúr, természetes anyagokkal történjen és kerüld a kőolajszármazékokkal dúsított, agyonreklámozott kézkrémeket!
Helyette reggel masszírozz egy kis 100%-os shea vajat a bőrödbe, estére pedig a téli időszakra fejlesztett, argánolajjal dúsított kézkrémet ajánljuk, ami puhává varázsolja a normál, száraz, ekcémás és a hidegtől kirepedezett bőrt. 
Hetente legalább egyszer érdemes külön kényeztetésben részesíteni kacsóidat; nyugodtan radírozd át az arcodra is használt bőrradírral, majd turmixolj össze egy fél avokádót egy kis olívaolajjal és ezt a pakolást kend a kezedre!
Fél óra múlva lemosva máris érzed, hogy kezeid újjászülettek e kezelésnek köszönhetően. :)


Pihe-puha kezeket kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog