Termékek Menü

Természetes szúnyogriasztók

Természetes szúnyogriasztók

Emlékszel még azokra a borzalmas szagú füstölőkre, spricnikre, gyertyákra, amikkel gyermekkorunkban próbáltuk távol tartani a szúnyogokat és más vérszívókat? 
Olyan szaguk volt, hogy az embereket is simán elriasztotta… ráadásul tele voltak mindenféle vegyi anyaggal, ami nem csak a szúnyogok, de a mi egészségünket is károsította. 
Ma már persze sokkal kíméletesebb szúnyogriasztókat lehet kapni – de mi lehetne egészségesebb a természetes megoldásoknál?

Kattints a címre, ha szeretnéd a teljes cikket olvasni!

 

Természetes szúnyogirtók? Naná! Szerencsére rengeteg olyan tippünk van, amivel úgy tarthatod távol a zavaró rovarokat, hogy közben sem a környezetnek, sem magadnak nem ártasz.

Tudtad?
Hazánkban 44 őshonos szúnyogfaj él, de ebből csak három szívja az ember vérét:

  • a mocsári szúnyog (sajnos nem csak a mocsarakra korlátozza működését)
  • a gyötrő szúnyog (találó elnevezés!)
  • és a dalos szúnyog (ki nevezte ezt az idegesítő zümmögést dalnak??)

Szerencsére a cikkben felsorolt illatokat mind egyaránt utálják:)

Ha kertes házad van, kaszálj, nyírj füvet rendszeresen: a szúnyogok nappal gyakran a magas aljnövényzetben pihennek, így megfosztod őket kényelmes hálószobájuktól. Reméld, hogy a szomszéd is szorgalmas fűnyírók, így a szúnyogok jó pár házzal arrébb költözhetnek!

Ha szeretsz ültetgetni, telepíts az ablakodba levendulát, muskátlit, babért, mentát, bevállalósabbak fokhagymát. A szúnyogok ezeket messze elkerülik, így legalább a lakásban nyugtod lesz tőlük!

Testápolódba, krémedbe vagy egy kis szójaolajba keverj levendula-, eukaliptusz-, borsmenta-, citrom- vagy citronella illóolajakat. Pár csepp is elég, ha ezzel kenegeted magad, akkor nem kell szúnyogzümmögést hallgatnod egész éjjel! (Elég csak egy fajta illóolaj, nem érdemes keverni őket. Válaszd nyugodtan a kedvenc illatod.)
VIGYÁZZ!
Ha lehet, ezeket előbb egy kis bőrfelületen teszteld és inkább csak este, napozás után használd, mert némely illóolajak fényérzékenységet, illetve allergiát okozhatnak, az arra érzékenyeknél. Ha a teszt során nem pirosodott be a bőröd, akkor viszont nyugodtan használhatod, nem lesz semmi bajod tőlük:)

A hálószoba párnájára is cseppenthetsz egy nagyon pici levendula illóolajat; a szúnyogokat távol tartja, az idegeket megnyugtatja, nagyszerű stresszoldó, ugyanakkor híres afrodiziákum;) Mennyivel jobb, ha szúnyogcsapodás helyett mással vagytok éjszaka elfoglalva!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog