Termékek Menü

Tudtad? Nem is úgy kell lemosni az arcodat, ahogy eddig gondoltad

Lehet, hogy eddig mindig rosszul tisztítottál arcot?

 

Nagyon fontos az arc megfelelő tisztítása, de sajnos közel sem mindegy, milyen technikával csinálod ezt. A mozdulatok, az eszközök és a használt arctisztítók határozzák meg, mennyire tudod kihozni a maxiumumot a bőrödből.

Reggelenként elég, ha átmosod az arcodat habzó vagy zselés tisztító folyadékkal, majd vattakorongra tonikot teszel és ezzel áttörlöd. Esténként azonban már nagyon fontos, hogy a nap folyamán rád került szennyeződéseket milyen mozdulatokkal mosod le magadról.

Először is olajos alapú lemosóval távolítsd el a sminket a szemedről és környékéről! Mivel az olaj rajta marad a bőrödön, a smink után muszáj eltávolítani az olajos maradványokat is. Ehhez mindenképpen víz bázisú lemosót használj! Az orrod közepén kezdd el a tisztítást, azaz kifelé, a füled, a homlokod, az állad irányába "söpörd" a nedvesített vattát! Az orrod fölött a T-vonalban gyűlik össze a nap folyamán a legtöbb olaj, por, kosz, ezért mindig ez a rész legyen a legutolsó, amit áttörölsz, hogy az itt összegyűlt dolgokat ne húzd végig az arcod többi részén.

Nem is olyan nehéz, igaz?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog